We kunnen er niet meer omheen, Social media is hot! Als we aan Social media denken steekt er natuurlijk één sociaal platform met kop en schouders bovenuit, Facebook. Wie heeft er tegenwoordig geen Facebook? In werkelijk elke doelgroep wordt Facebook actief gebruikt. Het is als bedrijf dan ook zeer belangrijk om je ook op Facebook goed te laten zien. Hoe is het beter opvallen dan met een Google Business View tour op je Facebook bedrijfspagina? Het is mogelijk om een Google Business View tour aan je Facebook bedrijfspagina toe te voegen. Zo is je Google Business View tour niet alleen via Google en je website maar ook via Facebook te bekijken. In deze blog vind je precies hoe dit in z’n werk gaat, volg het stappenplan en zet je Google Business View tour nu op Facebook!

STAP 1. ALS EERSTE IS HET ZAAK OM DE LINK TE VINDEN WAARMEE DE GOOGLE BUSINESS VIEW TOUR KAN WORDEN INGESLOTEN OP JE FACEBOOK PAGINA.  DIT GAAT ALS VOLGT:

1. Ga via Google Maps(https://www.google.nl/maps/) naar de Google Business View tour van je bedrijf(bedrijfsnaam intypen in zoekbalk, vervolgens klikken op ‘Binnenkijken’).

2. Klik vervolgens linksboven(zie afbeelding hieronder) op ‘Afbeelding delen of insluiten’.

Google Business View delen of insluiten

3. Kopieer vervolgens de link bij Afbeelding insluiten(zie afbeelding hieronder).

afbeelding-insluiten

STAP 2. LOG IN OP HET FACEBOOK ACCOUNT WAARMEE JE BEDRIJFSPAGINA BIJGEHOUDEN WORDT EN GA VERVOLGENS NAAR: HTTPS://APPS.FACEBOOK.COM/STATIC_HTML_PLUS/
VERVOLGENS KRIJG JE HET SCHERM TE ZIEN ZOALS DE AFBEELDING HIERONDER, KLIK OP ‘ADD STATIC HTML TO PAGE’.

Facebook static HTML iFrame tabs

STAP 3. HIERNA VERSCHIJNT DE VOLGENDE PAGINA, VINK HIER JE BEDRIJFSPAGINA AAN EN KLIK OP ‘ADD PAGE TAB’.

Facebook page tab toevoegen

STAP 4. VERVOLGENS KOM JE OP DE VOLGENDE PAGINA, DRUK HIER OP ‘EDIT TAB’.

Facebook edit tab

STAP 5. PLAK DE LINK VERKREGEN IN STAP 1 IN HET RODE VAK(ZIE AFBEELDING HIERONDER), VERANDER DE WIDTH VAN “600” NAAR “100%” EN KLIK VERVOLGENS OP ‘SAVE & PUBLISH’.

Google Business View insluiten plakken

STAP 6. SLUIT HET TABBLAD EN GA TERUG NAAR JE FACEBOOK BEDRIJFSPAGINA. KLIK VERVOLGENS OP ‘TABBLADEN BEHEREN’.

 

STAP 7. KLIK OP APPS

apps-facebook

STAP 8. KLIK VERVOLGENS OP ‘INSTELLINGEN BEWERKEN’

Facebook instellingen bewerken

STAP 9. ER VERSCHIJNT EEN POP-UP, HIER KAN DE NAAM VERANDERD WORDEN. VERANDER DE NAAM IN BIJVOORBEELD ‘BINNENKIJKEN’ OF ‘GOOGLE TOUR’ EN KLIK OP ‘OPSLAAN’. KLIK VERVOLGENS OP ‘OK’.

Facebook naam wijzigen

STAP 10. Keer terug naar de Facebook bedrijfspagina, klik weer op ‘tabbladen beheren’. Scroll naar beneden waar je de tabbladen kan verschuiven (zie afbeelding hieronder). Verschuif het tabblad ‘binnenkijken’ naar de derde positie. Klik vervolgens op ‘opslaan’. (let op: soms duurt het even voordat de naam is veranderd naar ‘binnenkijken’, er staat dan een tabblad met de naam ‘welcome’ of ‘welkom’, indien dit het geval is moet je deze naar de derde positie verschuiven. De naam verandert op een gegeven moment automatisch.)

stap-10-facebook

 

 

De Google Business View tour staat nu op je Facebook pagina. Klik op de afbeelding hieronder om het resultaat te zien!

Google Business View op Facebook resultaat